investeren in Nunavut

Specifieke informatie over Nunavut
Post Reply
User avatar
Gijs
Former CBB Sponsor
Posts: 3061
Joined: 17 Mar 2005, 00:50
Naam: Gijs
Vestigings Provincie: Alberta
Soort visum: permanent resident
Location: Bentley Alberta

investeren in Nunavut

Post by Gijs » 25 Oct 2008, 15:32

Nunavut
Het nieuwste territorium van Canada is even groot als West-Europa en ongeveer twee keer zo groot als Texas, met ambities die minstens even groot zijn. Het ongerepte Nunavut werd in 1999 gesticht en is daarmee de jongste van de provincies en territoria van Canada, maar is vast van plan om een internationaal belangrijke economische speler te worden, evenals een opwindende locatie om zaken te doen. De bevolking bestaat grotendeels uit Inuit, van wie de fascinerende cultuur duizenden jaren oud is en die experts zijn op het gebied van overleven bij extreme koude. Het is dan ook geen verrassing dat Nunavut zijn ligging in het Noordpoolgebied wil benutten en de ‘coolste’ plek voor koudeonderzoek wil worden. Het territorium bevat een schat aan natuurlijke rijkdommen, die voor unieke kansen zorgen in sectoren variërend van mijnbouw of visserij tot ecotoerisme. Omdat Nunavut zich in de frontlinie van de opwarming van de aarde bevindt, is het tevens de perfecte locatie voor wetenschappelijk onderzoek en een belangrijke zakelijke bestemming dankzij de steeds grotere beschikbaarheid van de Noordwestelijke Doorvaart.

In vogelvlucht:
Geen verkoopbelasting en geen loonbelasting voor werkgevers
Vennootschapsbelasting van 4% over de eerste $200.000, de op een na laagste van Canada
De eerste diamantmijn in het territorium werd geopend in 2006
De uitgaven aan mijnexploitatie bedroegen in 2006 $200 miljoen (was $35 miljoen in 1999)
De visserijen in de Atlantische Oceaan van het territorium hebben een waarde van meer dan $100 miljoen
Aantrekkelijke stimulansen om de economische ontwikkeling te bevorderen en investeringen aan te moedigen
Over zee en per vliegtuig goed bereikbaar vanuit andere delen van Canada. De diverse plaatsen zijn met elkaar verbonden door middel van een betrouwbare, regelmatige luchtdienst
De internationale luchthaven van Iqaluit (met een hoofdstartbaan van 2600 meter) is strategisch gelegen langs routes op hoge breedte en langs de nieuwe intercontinentale poolvliegroutes
Telefonie en internet zijn in alle steden en dorpen volop beschikbaar
Een exotische toeristische bestemming van wereldklasse die steeds vaker wordt aangedaan door cruiseschepen
Internationaal gerenommeerd om zijn prachtige Inuit-cultuur en -kunstnijverheid
De jonge bevolking groeit gemiddeld bijna drie keer zo snel als in de rest van Canada
Sterkste sectoren:
Toerisme
Mijnbouw en exploratie
Visserij en jacht
Kunstnijverheid
Bouw
Voornaamste voordelen en mogelijkheden:
Testlocatie voor koudeonderzoek met van december tot maart overdag een gemiddelde temperatuur van -25,5°C. Er zijn/worden tests uitgevoerd met de Aribus 380, Boeing 777 en Eurocopter: volop mogelijkheden voor de auto-industrie, producenten van zwaar materieel, leveranciers van survivalkleding et cetera.
In de loop van de komende tien jaar zal de behoefte aan huisvesting naar schatting toenemen met 600 woningen per jaar. Buitenlandse huizenbouwers met ervaring met het bouwen van uit panelen bestaande wooneenheden voor het noordelijke klimaat zullen worden gevraagd om woningen te bouwen in Nunavut, waarbij de verwerkende industrie partnerships aangaat met de bestaande plaatselijke bouwbedrijven.
Nunavut is op zoek naar goede, ervaren hôteliers, ervaren organisatoren van cultuur- en avontuurreizen en investeerders met verstand van culturele en avontuurlijke reisproducten.
In het territorium bevinden zich vier visfabrieken en Nunavut zoekt gekwalificeerde buitenlandse bedrijven die willen investeren in een nieuwe infrastructuur en faciliteiten voor vangst en verwerking, in het kader van een partnership met de lokale quotumhouders voor het vergroten van de vang- en verwerkingscapaciteit voor trekzalm en tarbot.
De organisaties voor economische ontwikkeling van de oorspronkelijke bewoners nemen direct deel aan de economische ontwikkeling van Nunavut door op te treden als eigenaar of exploitant van een bedrijf, als investeerders of als joint-venturepartner. De overheid hanteert een beleid, bekend onder de naam NNI, volgens welk bij inschrijvingen en voorstellen de voorkeur uitgaat naar lokale eigenaars, Inuit als eigenaars of managers en Inuit als personeel. Investeerders die een partnership aangaan met een Inuit-bedrijf of bedrijf in Nunavut komt in aanmerking voor:
Het programma voor strategische investeringen van het Nunavut Equity Investment Fund: matchingfondsen tot $100.000
Maximaal $1.000.000 aan schuldfinanciering voor het mkb in de vorm van leningen, leengaranties, biedingsgaranties en investeringsleningen (Nunavut Business Credit Corporation)
Een programma voor gerichte loonsubsidie, in het kader waarvan bepaalde werknemers in aanmerking komen voor maximaal 78 weken loonsubsidie (Human Resources and Social Development Canada, beheerd door de overheid van Nunavut)
Cijfers:
Oppervlak (km 2): 2.093.190 = 2 0% van heel Canada
Bbp (2005): $1,101 miljard
Bevolking: 30.000
85% Inuit
Jongste bevolking van Canada: Mediane leeftijd bedraagt 22,1 jaar
Totale beroepsbevolking: 11.600
Percentage beroepsbevolking met minimaal een middelbareschooldiploma: 26%
Hoofdstad: Iqaluit: 6000
Vier officiële talen
(Engels, Frans, Inuktitut en Inuinaqtun)

bron
no more expectations, just goals!

Post Reply