Extension Permanent Resident Card

De periode tussen het moment dat je de visumsticker in je paspoort krijgt en het moment dat je daadwerkelijk vertrekt.
PatDLeoG
Newbie
Posts: 15
Joined: 27 Dec 2011, 19:16
Naam: PatenLee
Vestigings Provincie: anywhere
Soort visum: skilled worker

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by PatDLeoG » 31 Dec 2011, 18:27

Hai Raket:), nee onze woonboerderij staat uberhaubt nog niet te koop, die gaan we verhuren. We moeten nog nog wat kleine dingen doen om het af te maken, we hebben de afgelopen 2 jaar flink verbouwd. We hebben 3 stallen en wonen in een hoog voorzieningen dorp aan de voet van de Hondsrug. Vast wel iemand die interesse heeft. EN weet je als je verhuurd mocht het dramatisch mislukken daar dan hebben we nog iets achter de hand.

ja we zijn een aantal keren in Canada geweest. De eerste keer omgeving Edmonton, en toen zijn we van Calgary naar Vancouver door de Rockies gereist. Buitengewoon mooie tocht! Maar het is praktischer in Toronto. Winnipeg is ook een mogelijkheid daar woont een vriendin, maar ik heb wel gezien dat het met vliegen wel een stuk gecompliceerder is. Ik heb 3 kids en mijn echtgenoot 2, en hij zal toch heen en weer moeten vliegen voor business in Nederland. Eventueel via New York.. Het is moeilijk te voorspellen of het lukt om hier Business Developement te doen, Toronto is wel de stad waar de ICT zit dat scheelt <> Maar hij zal tijd moeten verdelen tussen in Canada iets opbouwen en geld verdienen in Nederland. Hij kan eventueel iets sneller een huis huren om zodoende de kaart veilig(er) te stellen. Maar lijkt me dat je voor business trip wel naar het buitenland kunt voor korte tijd?
Leuk jouw echtgenoot is dus canadees:)) Woon je ook in de buurt van Toronto ? Daar heb je wel veel mogelijkheden qua werk schijnt het ,alleen huizen zijn wat duurder. Hoewel ik een leuke zag voor 700 CAD. Geen idee of het een goeie buurt is in Toronto dat is lastig vast te stellen vanuit hier. Ik ben in Vancouver ook door buurten gereden waar ik niet zou willen wonen. Dat heeft iedere stad denk ik wel. Maar dan moet je echt zelf daar wonen wil je die buurten weten.

gr

Elke
Senior Member
Posts: 918
Joined: 22 Dec 2005, 22:47
Naam: Elke
Vestigings Provincie: Ontario
Soort visum: Skilled Worker
In Canada Sinds: 27 Aug 2010
Location: Oakville, Ontario
Contact:

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Elke » 31 Dec 2011, 19:32

Ik ken hier 2 ICT'ers die al ene half jaar werk aan 't zoeken zijn, en nog niets gevonden hebben. Het hangt dus allemaal heel erg van je specifieke ervaring af. In ieder geval wisten ze mij op het Belgisch consultaat in Toronto te vertellen dat veel mensen die hier toekomen toch weer terug moeten vertrekken omdat het hun niet lukt iets te vinden waarmee ze hun hoofd boven water kunnen houden.
Toronto en omgeving kan heel erg leuk zijn, maar de realiteit is hard. Nergens in Canada moet je zoveel betalen voor autoverzekering, er wonen veel mensen dus de concurrentie is groot als er een job is (mijn man zocht een developper voor een tijdelijke functie, kon kiezen uit 150 kandidaten / zocht een manager met zeer specifieke ervaring en hield uiteindelijk 3 topkandidaten over, zulke luxe in goede profielen heeft hij nooit in zijn carriere meegemaakt!).

Wie van jullie zou eerst over gaan komen, en welke job heeft die persoon?
Heb je aanzienlijke financiele reserves om de eerste 6-12 maanden zonder inkomen te overleven?

Wat over-en-weer naar Nederland reizen voor je job betreft: volgens mij telt dat niet als 'aanwezig zijn in Canada. Immers, je man vergezelt geen Canadian Citizen, is ook niet fulltime tewerkgesteld in Nederland door een Canadees bedrijf of vergezelgt geen echtgenoot die door een Canadees bedrijf uitgezonden wordt:
A
permanent resident complies with the residency obligation provisions with
respect to a five-year period if, for at least 730 days in that five-year period, the permanent
resident is physically present in Canada, or:
• is outside Canada accompanying a Canadian citizen who is their spouse or common-law
partner or is a child accompanying a parent;
• is outside Canada employed on a full-time basis by a Canadian business or in the public
service of Canada or of a province;
• is an accompanying spouse, common-law partner or child of a permanent resident who is
outside Canada and is employed on a full-time basis by a Canadian business or in the public
service of Canada or of a province.
Voor een uitzondering op basis van hardship/Humanitarian and compassionate ground kom je waarschijnlijk ook niet in aanmerking. Of denk je dat je kan aantonen dat je je uiterste best gedaan hebt, maar dat er uitzonderlijke omstandigheden waren (overlijden van de partner, ernstige ziekte van je kind,...) die verhinderden dat je kon verhuizen? (je woning niet verkocht krijgen, telt niet)

Ik weet niet wie je wijsgemaakt heeft dat je gewoon 'administratief' in Canada kan wonen, terwijl je elders woont, en dat er dan niets aan de hand is. Want men vraagt dus bewijzen:
Supporting documentary
evidence, as applicable, may
include: proof of employment,
attendance at school, banking
activity, financial records and
statements, receipt of
government benefits, records of
personal services, community
involvement, memberships, etc
mijn blog
1) 11-Sept.-09: aanvraag Skilled Worker naar CIO / 5-Aug.-10.: VISUM! / 27-Aug.-10: landed immigrants in Oakville, ON
2) 20-Apr-2015: aanvraag renewal PR card -> ontvangen in juli
3) 28-May-2015: aanvraag citizenship

PatDLeoG
Newbie
Posts: 15
Joined: 27 Dec 2011, 19:16
Naam: PatenLee
Vestigings Provincie: anywhere
Soort visum: skilled worker

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by PatDLeoG » 01 Jan 2012, 11:41

Bedankt Elke voor je reactie ik heb je al een pm gestuurd.

Degene die ons dat vertelde was wel iemand die er verstand van had, maar het bleek dus gebakken lucht te zijn. We hebben inmiddels de voorwaarden al gevonden op de site bedankt voor je quote.
Lastigste is dus om heen en weer te reizen als we door onze 3 jaar heen zijn dat kan dus eigenlijk niet. Dat betekent dat voor ons de enige mogelijkheid zou zijn om een job voor hem te vinden in Canada , en dan anywhere, daar waar een baan is gaan we naartoe. Misschiend at we het idee los moeten laten ons iop een bepaalde plek te vestigen daar waar de job is daar wonen wij:)

Wat je beschrijft over de IT markt is duidelijk, en niet veel anders dan in NEderland. Leo is gewend inventief te zijn, hij heeft een eenmansbedrijf en momenteel ingehuurd door een zusterbedrijf van IBM als Managing consultant. Hij is Business Developement Manager. Is al jaren ICT Manager , heeft bancaire (CRM)projecten gedaan maar ook in de chemie (SAP & Siebel)en recentelijk ook in de zorg waar hij PM was bij het implementeren van EPD bij een grote zorginstelling. Dus eigenlijk heel breed onwtwikkeld in zijn vakgebeid. Hij is als 1 van de weinigen in nederland gespecialiseerd in Information Management producten van IBM zoals Optim, Guardium en Netezza. Leo is gecertificeerd Optim consultant maar hij is dus overwegend Business Information Manager.
Zeker Optim is trouwens in Amerika een gewild product, mogelijk ook in Canada, maar dan zal daar ook veel kennis over zijn denk ik. Even in een vogelvlucht wat hij doet. Geen idee of dat aanlsluit bij de markt daar, dat zijn we nu aan het uitzoeken.

Ikzelf ben sociaal pedagogisch werker en heb veel met kinderen gewerkt afgelopen jaren. Maar goed voor ons deus de enige mogelijkheid om het allemaal te laten slagen is een baan vinden. De verbouwing heeft veel va onze reserves weggenomen dus we hebben geen hele grote buffer meer.

Bedankt voor het meedenken trouwens, het is fijn om tips te krijgen , dan heb je niet het idee dat je helemaal in het duister aan het tasten bent. We zijn nu ook vanuit Nederland op jobsites aan het kijken al realiseer ik me dat het makkelijker zal gaan als je fysiek daar bent en face to face met een eventuele werkgever kunt praten.

Ohja ..nog een super goed gelukkig & gezond ,succesvol en liefdevol 2012 iedereen!!!!

User avatar
Annemieke
Former CBB Sponsor
Posts: 673
Joined: 29 Sep 2004, 16:06
Naam: Annemieke
Vestigings Provincie: British Columbia
Soort visum: SAP aangevraagd augustus 2007. PR sinds 8-9-2011.
Location: Oost Gelderland
Contact:

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Annemieke » 01 Jan 2012, 13:06

PatDLeoG wrote: Degene die ons dat vertelde was wel iemand die er verstand van had, maar het bleek dus gebakken lucht te zijn. We hebben inmiddels de voorwaarden al gevonden op de site bedankt voor je quote.
Lastigste is dus om heen en weer te reizen als we door onze 3 jaar heen zijn dat kan dus eigenlijk niet. Dat betekent dat voor ons de enige mogelijkheid zou zijn om een job voor hem te vinden in Canada , en dan anywhere, daar waar een baan is gaan we naartoe. Misschiend at we het idee los moeten laten ons iop een bepaalde plek te vestigen daar waar de job is daar wonen wij:)
Tja, dat was dus duidelijk iemand die DENKT dat ie daar verstand van heeft, jammer dat jullie hem vertrouwden. Niet dat wij alwetend zijn hoor.

Daar gaan wonen waar het werk is, is wel meer volgens de Canadian spirit. Wij hebben het idee dat dit heel normaal is in Canada. Ik kan me wel voorstellen dat er omstandigheden zijn waardoor je niet 1,2,3, kunt vertrekken. Ook wij hebben het afgelopen periode flink voor de kiezen gehad, daardoor heeft onze emigratie denk ik wel bijna een jaar extra vertraging opgelopen. Dat is de huidige stand van zaken. Er kunnen zich op dit moment helaas nog omstandigheden voordoen waardoor onze emigratie nog langer vertraging oploopt of misschien wel helemaal niet doorgaat. Daar hopen we niet op, maar je houdt er (onderbewust) toch rekening mee. Dus wij snappen wel dat jullie nu op het laatste moment denken, we willen nu weg.
Ik denk dat het nu zaak is dat jullie zo snel mogelijk gaan solliciteren, niet alleen via email, maar bel de bedrijven waar je solliciteerd ook op. Zo laat je horen dat je ook daadwerkelijk goed engels kunt. Hebben zij geen job opening, wellicht kennen zij iemand of een bedrijf die wel iemand zoekt en kunnen zij je misschien daar wel introduceren. Besef wel dat sollicitatie makkelijker en sneller gaat als je er eenmaal zit. Desnoods ga je (tijdelijk) aan de slag bij een wendy's of een Tim Hortens, heb je in ieder geval wat inkomsten en je bouwt wat Canadese werkervaring op. Vandaar uit kun je weer verder solliciteren naar een baan in je eigen opleiding.
Tja, over verhuur van de woning heb ik al een aparte topic gestart, denk er wel aan dat je die zaken goed regelt, anders eindig je misschien wel met allerlei illegale praktijken in je huis. Vraag desnoods aan iemand die je vertrouwd om elke 1 a 2 weken een langs te gaan bij de huurders, zodat je daar niet weer extra voor terug moet naar Nederland. Wellicht is het een optie om tegelijkertijd je huis te koop te zetten en iemand in Nederland te machtigen om namens jullie te tekenen voor verkoop
[size=85]In Process since: 27-08-2007
VISUM: 6-01-2011
Permanent resident since 8-09-2011
Bezoek ook onze website =>www.frenkenannemieke.com
No one can go back & make a brand new start.
Anyone can start from now & make a brand new ending.

User avatar
Louise-01
Former CBB Sponsor
Posts: 781
Joined: 19 Sep 2009, 09:46
Naam: Louise!
Vestigings Provincie: Ontario.
Soort visum: AEO - FSW2

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Louise-01 » 01 Jan 2012, 15:09

Bedankt voor je antwoord, Patricia!
Ja, het is me een beetje duidelijker geworden door je uitleg. :wink:

Het zal wel een persoonlijk gevoel zijn dat ik niet kan begrijpen dat iemand, na lang proberen, het visum in de kast laat liggen en er dan helemaal niet meer mee bezig is!
Wij willen zo graag naar Canada en hebben hier ook keihard voor moeten knokken en zijn dan ook helemaal in de wolken dat we nu eindelijk dat visum in handen hebben!
Ook wij stappen niet gelijk op het vliegtuig, we gaan voor de zomer definitief over, maar eigenlijk kunnen we niet wachten. :mrgreen:
Ook bij ons is het niet over rozen gegaan hoor, dat kun je van me aannemen.
Zo heeft ook onze woning 3 jaar te koop gestaan, maar wij wilden gewoon niet eerder vertrekken dan dat het verkocht was.
Toen het al 2 jaar te koop stond hebben we wel de beslissing genomen om het visum te gaan aanvragen, wat ook niet zonder slag of stoot is gegaan, en als we het visum eenmaal zouden krijgen dat we dan wel zouden gaan verhuizen ondanks als het huis nog niet verkocht zou zijn.
Kijk, wij konden niet op de normale manier een FSW visum krijgen maar zijn afhankelijk van een AEO( joboffer).
Wij zijn begin 2010, na vele sollicitatiebrieven met CV verstuurd te hebben en duizenden telefoontjes te hebben gepleegt naar Canada, 2 weken hier voor aan de slag gegaan in Ontario en hebben uiteindelijk uit de 7 sollicitatiegesprekken 1 joboffer weten te bemachtigen.
En toen konden wij pas een visumaanvraag indienen.
Het voordeel van deze route is dat wij wel verzekerd zijn van een vast inkomen als we daar aankomen, en ik snap heel goed dat dit voor velen een groot struikelblok is.
Maar ik kan je verzekeren, de aanhouder wint maar je moet er wel keihard voor knokken.
En ja, onze ervaring is wel dat een persoonlijk gesprek veel beter werkt dan een brief of een gesprek via Skype wil je een werkgever zover krijgen je een baan aan te bieden.
Gelukkig is in de tussentijd onze woning verkocht en wonen we nu in een tijdelijke huurwoning in afwachting van ons definitieve vertrek.
Ook wij gaan wonen waar er werk is ( gevonden) en die omgeving is nog prachtig ook! :)

Groet,
Louise!
18-05-2010: AEO aangevraagd.
28-12-2010: Dossier verstuurd met AEO.
05-12-2011: COPR!!!( Visum)
30-01-2012: Landed Immigrant.

PatDLeoG
Newbie
Posts: 15
Joined: 27 Dec 2011, 19:16
Naam: PatenLee
Vestigings Provincie: anywhere
Soort visum: skilled worker

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by PatDLeoG » 01 Jan 2012, 16:40

@Annemieke: Tja , en wij waren zo naief om er al die tijd van uit te gaan dat er niks aan de hand was, dat er dus mogelijkheden waren die vrij gemakkelijk verlenging gaven. En dan ineens heb je nog maar een half jaar. Er hadden wat meer en eerder alarmbellen moeten afgaan bij ons. Maar ja dit is dus niet gebeurd.
Ik begrijp dat jij ook tegenslag heb gehad bij de aanvraag. Je werkt er heel hard voor en dan is dat een enorme domper maar ik begrijp iot jou woorden dat je de moed nog niet hebt laten zakken. Vertraging is nog niet eens het ergste , het wordt anders wanneer het helemaal niet meer kan doorgaan. Daar wil ik niet aan denken . We gaan keihard werken om bedrijven te gaan bellen vanuit Nederland. het is het advies wat we het meeste hebben gelregen tot nu toe. Het werkt misschien minder goed dan echt langs te gaan bij bedrijven maar is beter dan emailen denk ik.
Soms is het ook wel je eigen gedrevenheid die je verder kan brengen dan je denkt. Je moet ook lef hebben volgens mij.

Nee ik zit ook niet echt vast aan een bepaalde provincie. Voor ons is nu inkomsten het allerbelangrijkst , waar ons huis zal staan zien we dan wel weer.
Tim Horton's is zo ongeveer wel het laatste waar ik mijn man zie staan hahaha, maar ja nood breekt wtten he zeggen ze..?
Het is zo dat niemand erop zit te wachten zijn levensstandaard in te leveren en soms in een veel mindere baan terecht te komen dan je voor bent opgeleid. Toch hoor je dat heel vaak en ontkom je er soms niet aan,> Maar ja eerst maar even proberen of een gelijksoortige job tot de mogelijkheden behoort.
Verhuur kan wel werken hoor, we hebben dat eerder gedaan en dat is goed bevallen. Heb ook wel verhalen van wietplantages gehoord dat er 1 grote wieplantage van het desbetreffende huis was gemaakt, plafonds eruit gesloopt, muren weggehaald, het huis was toegetakeld dat wil je niet weten. Als dat je overkomt is een ramp daar ga ik maar even niet vanuit:))
Maar ik wil het huis juist aanhouden, zo laf zijn we wel:) om iets achter de hand te hebben Dat we niet straks niks meer hebben . En dit huis kochten we pas anderhalf jaar geleden, in de verondestelling dat we nooit meer gebruik gingen maken van ons visum..
Maar jij zit dus in een vergelijkbare situatie. In de wacht als het ware. Hoop dat alles goedkomt bij jullie! ENd at je alsnog kunt vertrekken .
@Louse-01:
Dat is ook geen vrijwillige keuze geweest na alle moeite tijd en geld die we erin investeerden, maar ik veronderstel dat je dat wel hebt begrepen inmiddels.
Ja je huis verkopen is tegenwoordig niet makkelijk . Wij gaan met een andere insteek en willen het juist aanhouden. Bij ons speelde de verkoop van ons huis ook helemaal niet mee in de besluitvorming langer hier te blijven.
Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis, je gaat nu een enorm avontuur tegemoet. Maar wel een veilige gedachte dat je werk hebt gevonden in ieder geval en dan ook nog in een mooie woonomgeving..jullie boffen!@ (maar daar heb je waarschijnlijk ookkeihard voor gewerkt) Welke provincie komen jullie te wonen ?
Gr Patricia en Leo

Elke
Senior Member
Posts: 918
Joined: 22 Dec 2005, 22:47
Naam: Elke
Vestigings Provincie: Ontario
Soort visum: Skilled Worker
In Canada Sinds: 27 Aug 2010
Location: Oakville, Ontario
Contact:

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Elke » 20 Mar 2012, 12:08

Patricia, hoe is de stand van zake ondertussen bij jullie?
mijn blog
1) 11-Sept.-09: aanvraag Skilled Worker naar CIO / 5-Aug.-10.: VISUM! / 27-Aug.-10: landed immigrants in Oakville, ON
2) 20-Apr-2015: aanvraag renewal PR card -> ontvangen in juli
3) 28-May-2015: aanvraag citizenship

mebiklau
Newbie
Posts: 11
Joined: 03 Jun 2011, 11:17
Naam: rita
Vestigings Provincie: nova scotia
Soort visum: permanent residency, self emplyed, (fine arts professional)

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by mebiklau » 01 Jul 2014, 13:39

als iemand dit oude onderwerp nog leest ....
Wij zijn ook door omstandigheden langer terug in Nederland dan we hoopten. We hebben de afgelopen drie jaren 20 maanden in canada gewoond, dus met nog vier maanden halen we gemakkelijk de minimumeis van twee jaar. MAAR: weet iemdn of dat 760 dagen aaneengesloten moet zijn, of mag het ook "gesprokkeld", zoals wij dat tot nu toe deden. (eerst 8 maanden, toen drie maanden terug vanwege sterfgeval en zo), toen 12 maanden canada, nu 12 maanden nederland- en dat zouden er eigenlijk nog een paar meer moeten worden). Als het niet aaneengesloten hoeft te zijn, hebben we rustig de tijd om het allemaal goed te regelen deze keer. Als het aaneengesloten moet zijn, ach, dan lukt het ook wel, maar wordt het beetje zenuwen gedoe. Ik lees de berichten op Government of Canada site, maar kan er niet uit opmaken of dat aaneengesloten of gesprokkeld kan zijn.

User avatar
movingon
Gold Member
Posts: 128
Joined: 13 Nov 2005, 23:32
Naam: Movingon
Vestigings Provincie: Nova Scotia
Soort visum: PR
In Canada Sinds: 0- 8-2015

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by movingon » 01 Jul 2014, 14:52

In de uitleg bij de aanvraag ( http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... 45ETOC.asp Staat heel duidelijk dat je alle keren dat je buiten Canada bent geweest moet specificeren. Als dat totaal minder is dan 1095 dagen zit je goed. De twee jaar hoeven dus niet aaneengesloten te zijn. Maar ik zou wel zorgen dat het allemaal duidelijk is waarom en hoe en dat je bewijs hebt en het niet op een dag laten aankomen! Lees info op bijgaande link even door, dat is wat je moet opsturen om je PR te verlengen.

Succes.

Enne, gaan jullie nog steeds voor NS?

PS Happy Canada Day!
Applied in 2009; COPR Fall 2013; Landed spring 2014; PR card received summer 2014 8) House sold summer 2015; In Canada since Aug 2015 :wink:

User avatar
Sophia
Senior Member
Posts: 371
Joined: 07 Jul 2010, 01:30
Naam: Sophia
Vestigings Provincie: BC
Soort visum: PR: 2008
Citizenship: 2012
In Canada Sinds: 22 Nov 2005
Location: Creston BC
Contact:

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Sophia » 03 Jul 2014, 16:54

Het is ook minimaal 2 jaar van elk willekeurig moment binnen elke willekeurige 5 jaar, dus niet "per 5 jaar" en daarna ervan uitgaan dat de teller weer bij af is. Dat zal bij jullie niet spelen maar misschien toch wel handig om te weten - ik weet dat er immigranten-in-spe van een koude kermis zijn thuisgekomen! :P
Nieuwste blog post: Image Image

Rogier21
Gold Member
Posts: 152
Joined: 17 Aug 2007, 18:45
Naam: Rogier
Vestigings Provincie: AB
Soort visum: Family sponsor PNP
In Canada Sinds: 31 Jul 2013
Location: Cochrane, AB

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Rogier21 » 03 Jul 2014, 21:58

Sophia wrote:Het is ook minimaal 2 jaar van elk willekeurig moment binnen elke willekeurige 5 jaar, dus niet "per 5 jaar" en daarna ervan uitgaan dat de teller weer bij af is. Dat zal bij jullie niet spelen maar misschien toch wel handig om te weten - ik weet dat er immigranten-in-spe van een koude kermis zijn thuisgekomen! :P
Dat dacht ik ook ja. Iemand vertelde dat ik op mijn laatste dag van afloop PR nog naar binnen kon komen, 2 jaar lang niet naar het buitenland gaan en nieuwe PR card aanvragen.

Dutch_Truck
Former CBB Sponsor
Posts: 2137
Joined: 06 May 2004, 17:16
Naam: Gerry
Vestigings Provincie: New Brunswick
Soort visum: Landed status bij aankomst in Montreal, en door naar London, ON
In Canada Sinds: 25 Aug 1965
Location: Fredericton
Contact:

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Dutch_Truck » 14 Nov 2014, 01:14

Wilde even laten weten, dat ik uitgenodigt was vandaag voor een ronde tafel conferentie van de Hon.Chris Alexander, Minister of Citizenship and Immigration, die plaats vond in Fredricton, NB. Het werd daar o.a. bekend gemaakt dat van de regeling emigranten van de eerste 5 jaar in Canada, 3 jaar daarvan in Canada moesten verblijven. Dat word binnen kort opgeschroefd naar 4 jaar in Canada verblijven van de eerste 6 jaar term in Canada. Ik hoop dat ik dit duidelijk opgeschrevn heb. Mij is ook bekend gemaakt waarom de reden daarvan, die ik echter hier niet zal opschrijven.

Elke
Senior Member
Posts: 918
Joined: 22 Dec 2005, 22:47
Naam: Elke
Vestigings Provincie: Ontario
Soort visum: Skilled Worker
In Canada Sinds: 27 Aug 2010
Location: Oakville, Ontario
Contact:

Re: Extension Permanent Resident Card

Post by Elke » 14 Nov 2014, 02:31

Vanaf 2015 i.v.m. aanvraag citizenship:
http://www.cicsnews.com/?p=4813
mijn blog
1) 11-Sept.-09: aanvraag Skilled Worker naar CIO / 5-Aug.-10.: VISUM! / 27-Aug.-10: landed immigrants in Oakville, ON
2) 20-Apr-2015: aanvraag renewal PR card -> ontvangen in juli
3) 28-May-2015: aanvraag citizenship

Leon_en_Irma
Senior Member
Posts: 299
Joined: 08 May 2004, 02:37
Naam: Leon, Irma en de meiden
Vestigings Provincie: Alberta
Soort visum: ..
Location: sundre,AB

Permanent Resident Card

Post by Leon_en_Irma » 31 Dec 2014, 22:26

Hoi,

Wij zitten hier sinds 2 October 10 jaar dus het was tijd voor een vernieuwing van mijn kaart en die van onze oudste dochter. Man is Canadees geworden en andere 2 dochters hebben dubbele nationaliteit. Oudst dochter was 15 toen ze hier kwam dus woonde geen 5 jaar in Canada voor haar 18e en moet dan haar Nederlander schap opgeven.
Maar even een tip het duurt ongeveer een half jaar voor je een nieuwe ontvangt dus zorg ervoor dat je het op tijd aanvraagt. Ik heb het vandaag via de post gekregen tot grote opluchting. Sinds September 328 2014 was mijn oude verlopen. Toen werd mijn familie ineens ernstig ziek en we wisten niet hoe het zou gaan verlopen. Je kunt alleen maar in de spoed procedure komen als je een vliegticket kunt opsturen. Dit heeft onze dochter gedaan want zij had een vlucht naar Nederland geboekt met de kerst, en zij kreeg binnen 3 weken na het nasturen van de ticket haar pr card toegestuurd. Toen wij het aanvroegen stond er 90 dagen voor de processing time. Dit was in Juni toen ik in September weer keek waren het 199 dagen geworden. Als ik onverwacht naar Nederland had gemoeten kon ik naar Wenen gaan om daar een eenmalige toegangskaart tot Canada te krijgen tot mijn PR card zou komen. Gelukkig hebben we dit niet nodig gehad. Maar wilde dit toch even delen dat je vroeg genoeg met je aanvraag begint.
Voor iedereen een heel goed en gezond 2015 gewenst van.

Leon,Irma en de meiden.

Post Reply