Wilco, Sabine, Kim en Ilana

In 2004 begon het bij ons te kriebelen. We wilden een andere levensstijl. Meer ruimte en natuur om ons heen en eigen baas zijn. Het kantoorleven waren we beu dus brainstormen wat we dan zouden kunnen doen. Een cottage resort in Ontario moest het gaan worden. Na 3 jaar voorbereiding en emigratieprocedure zijn we in Juli 2007 geëmigreerd naar Canada en hebben we een huis gekocht in de “country” op zo’n 40 minuten van Peterborough, een middelgrote stad in de Kawartha regio op 1,5/2 uur ten oosten van Toronto. Nee, geen cottage resort omdat we tot dan toe niets geschikts hadden kunnen vinden. De eerste maanden een beetje aan en om het huis gewerkt, genieten van de nieuwe omgeving, en in September toch maar eens kijken of we werk konden vinden. Wilco kwam weer terecht in de belastingen (na in NL al 23 jaar belastingadviseur te zijn geweest) en Sabine kon aan de slag bij (jawel) een cottage resort aan Stoney Lake, bij ons aan de overkant van de weg. Het werk van Wilco was seizoensgebonden dus eind April 2008 besloten we weer verder te zoeken naar een resort. We zijn zelfs nog naar New Brunswick getogen maar elke keer weer sloeg de rekenmachine rood uit als we ons inkomen en onze kosten gingen begroten.

Uiteindelijk hebben we de stekker er uit getrokken. Wat nu? Twijfel sloeg toe. Willen we hier wel weer voor een baas werken? Zijn we dan niet beter af in Nederland? Tegelijkertijd kwam er voor Wilco een mogelijkheid voorbij om in Nederland een fiscale interim opdracht te doen. Dus besloten wij in December 2008 (tijdelijk?)terug te gaan naar Nederland. Alles aangehouden hier in Canada en een huisje gehuurd in Nederland. Kim en Ilana, onze dochters toen 13 jaar, waren de eersten die na 3 maanden genoeg hadden van Nederland en aangaven weer terug te willen naar Canada. Ook wij zelf hadden snel door dat we ons toch meer thuis voelden in Canada. In augustus 2009 zijn Sabine, Kim en Ilana weer teruggekeerd naar Canada. Wilco volgde in oktober 2009 na voltooiing van de interim opdracht. Sabine ging weer aan de slag bij het resort en Wilco draaide weer een “income tax season”.  Om toch eigen baas te willen zijn, heeft Wilco in de zomer 2010 zijn real estate license gehaald en hij is nu sales representative voor Century21 United Realty in Peterborough. Sabine werkt nog steeds met veel plezier bij Pine Vista Resort aan Stoney Lake.

Wij hebben het hier uitstekend naar de zin. Wij wonen heerlijk en het hele gezin voelt zich erg thuis in Canada. Dit land past simpelweg goed bij ons. Je kan niets uitsluiten in het leven maar een terugkeer naar Nederland zien wij niet meer gebeuren.

We zijn te volgen op ons weblog : www.overink.blogspot.coml.

Ben je op zoek naar onroerend goed in Ontario : www.ontariorealestate.nl

 

Photo Gallery!

Posted on: Woensdag 07 September 2011