Forum Regels

Door het bezoeken van "Canada Bulletin Board" (inbegrepen "wij", "ons" , "onze" , "Canada Bulletin Board" , "http://canadabb.org/phpBB33" ), ga je automatisch akkoord met de volgende voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met de voorwaarden, bezoek of gebruik "Canada Bulletin Board" dan niet langer. We hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen je daar zoveel mogelijk van op de hoogte houden. Het is echter wel aan te raden zelf de voorwaarden te controleren op wijzigingen. Als je niet akkoord gaat met de wijzigingen, maak dan niet langer gebruik meer van "Canada Bulletin Board". Als je gebruik blijft maken van "Canada Bulletin Board", ga je automatisch akkoord met de wijzigingen.

Om alles een beetje overzichtelijk en goed leesbaar te houden en om te zorgen dat het geen gigantische rotzooi wordt hier, zijn er een aantal regels. De berichten op het discussiebord worden gelezen door de leden van het CBB en andere genodigden. Al die mensen kunnen berichten van anderen lezen en bovendien zelf een bijdrage leveren aan de discussie. Om deze interactie tussen gebruikers zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn gedragsregels opgesteld. Wij zouden graag zien dat iedereen zich daaraan houdt. Een vergissing maken kan, maar als die vergissing herhaaldelijk is, zul je een waarschuwing krijgen. Als je het heel erg bont maakt, zou er een uitzondering kunnen worden gemaakt, en kan je ge-banned worden.

Om maar te beginnen met regel nummer 1:

1. Gebruik de Search!
Omdat dit forum al redelijk groot begint te worden, zou het goed kunnen dat jouw vraag al eerder is gesteld. Zoek daarom eerst even of je het antwoord niet zelf kan vinden d.m.v. de Search functie. Denk je dat je een "algemeen" probleem hebt, dan bieden Google of Links vaak ook nog wel uitkomst!

Mocht je een bericht tegenkomen waarvan je denkt dat diegene het wel kan vinden via de Search of via Google, zet dan niet alleen "gebruik de Search maar zet er dan ook even een linkje bij. Gebruik de Search (UTFS) is wel heel makkelijk gezegd, maar sommige dingen zijn nou eenmaal wat moeilijker te vinden.

2. Omschrijf je bericht in het subject!
Om het forum een beetje duidelijk en overzichtelijk te houden is het makkelijk om je bericht zo goed mogelijk samen te vatten in het subject. Ook zul je merken dat je dan sneller een antwoord krijgt. Denk ook aan het invullen van het subject wanneer je een pb stuurt naar iemand.

3. Wees beleefd!
Het beledigen van personen hier wordt niet getolereerd! Dit geldt tevens voor schelden, racisme, flames en trollbites. Je bericht zal verwijderd worden, en je zult een waarschuwing krijgen. Mocht je het niet eens zijn met wat iemand post, gebruik dan de functie "Report to moderator" welke rechtsonder in iedere posting staat. Je kunt hier een opmerking invoegen en vervolgens worden de moderatoren op de hoogte gesteld en kan er indien nodig actie ondernomen worden. Wil je iemand iets meedelen, dan kan dat via het ingebouwde Persoonlijk bericht (PB). PBs zijn prive aangelegenheden en zijn makkelijk te bewerken, daarom is besloten dat deze niet zo maar als bewijs kunnen dienen bij een onderlinge ruzie of flamewar d.m.v. een PB. Maakt iemand misbruik van deze regel door toch constant via PB iemand lastig te vallen houden wij ons het recht voor, om passende maatregelen te nemen.

4. Wees duidelijk in je bericht!
Niet alleen moet je je subject duidelijk houden, ook is het makkelijk als je bij een probleem zoveel mogelijk info in je bericht zet. Zo kun je sneller geholpen worden. Zorg er ook voor dat je bericht leesbaar is, maak dus gebruik van punten en kommas. Ook het gebruiken van tientallen kleurtjes maakt je bericht nou niet bepaald duidelijk. Maak duidelijk wat je intentie achter het bericht is. Vertrouw er niet op dat lezers uit je bericht kunnen opmaken of je bericht serieus of juist sarcastisch is bedoeld. Dat kan tot misverstanden leiden. Gebruik dan bijvoorbeeld een smiley om het bericht te verduidelijken.

5. Avatars & Afbeeldingen!
Avatars zijn leuk, maar aan het gebruik ervan zijn wel een paar regeltjes verbonden; avatars mogen geen schokkende dingen, geen naakt en ander niet wenselijke dingen bevatten, dit geldt overigens ook voor de ick op het Forum. Als wij het te aanstootgevend vinden kan er verzocht worden om hem aan te passen. Een avatar mag maximaal 65x65 pixels groot zijn. Te grote avaters zullen worden gedelete. Voor afbeeldingen die je in je postings gebruikt geldt hetzelfde als voor de avaters, echter de maximale breedte van een afbeelding die je gebruikt in je posting is: 400 pixels!

6. GA NIET SCHREEUWEN!
Een tekst die uit hoofdletters bestaat wordt meestal opgevat als schreeuwen! Zorg er dus voor dat je Caps-Lock uitstaat. Als je af en toe een bepaald woord in je tekst NAAR VOREN wilt laten komen, kan dat natuurlijk wel. Maar zet niet je hele bericht in hoofdletters want, dan wordt je juist minder snel geholpen.

7. Probeer on-topic te blijven!
Ik weet zelf hoe moeilijk het is, maar ik vraag jullie om toch een beetje on-topic te blijven. Als de discussie gaat over hoe mooi het weer is in BC, dan is het dus niet de bedoeling dat je een vraag gaat stellen over de ambassade in Berlijn. Open daarvoor een nieuw topic nadat je hebt gecontroleerd of er misschien niet al een dergelijk topic loopt.

8. Plaats je topic in het juiste forum!
Het CBB is opgedeeld in meerdere subforums. Plaats je topic dan ook in het juiste forum. Ga niet in verschillende forums hetzelfde bericht plaatsen. Dit is alleen maar irritant, en alle berichten zullen zeker verwijderd worden! Wanneer je niet zeker bent waar je bericht te plaatsen, plaats het bericht dan niet, maar vraag bijvoorbeeld hulp aan een van de moderatoren. Berichten in de trant van: "als het niet goed staat, dan wordt het wel verplaatst door de moderatoren" zijn not done! Je bericht of topic zal direct verwijderd worden!

9. Wees geduldig!
Soms zal iemand meteen reageren, soms zal het even duren. Ga dus niet na een paar uur je topic alweer omhoog "schoppen". Veel mensen op het CBB lezen namelijk altijd alle berichten. Heb je na een paar dagen nog geen reactie, begin dan niet opnieuw een topic maar geef een reply op je eigen bericht, zodat het bericht weer bovenaan komt te staan. Want ook al staat je bericht niet meer op de eerste pagina het is er nog wel.

10. Reclameuitingen
Postings waarin spullen, diensten, onroerend goed, websites, etc. op al dan niet commerciele basis worden aangeboden met het doel (eigen) inkomsten te verwerven, zijn niet toegestaan op het forum. Reclameuitingen zullen dan ook worden gedelete. Eventueel kan een bericht waarin de uiting is gedaan worden aangepast door de moderatoren, zodat deze de reclame niet meer bevat. Wil je graag adverteren op het cbb? Dat kan, neem dan even contact op met Willem.

11. Copyright & Legaal
Wees voorzichtig met het gebruik van plaatjes, teksten, etc van andere sites op het CBB. Het gebruik hiervan is veelal (auteurs)rechtelijk beschermt en aan bepaalde voorwaarden verbonden. Ben je niet zeker of je het item vrij mag gebruiken, gebruik het dan niet! Vermeld altijd een bron wanneer je toch besluit het te gebruiken in je posting. Omdat het CBB legaal is, zijn postings over illegale zaken niet toegestaan (aanbieden van gekopieerde software, fraude, etc). Postings met deze content zullen zonder pardon worden gedelete.

12. Gratis e-mailadressen
Het is voor nieuwe leden niet toegestaan om zich aan te melden met een gratis e-mailadres (hotmail, yahoo, gmail, etc). Gebruik hiervoor het e-mailadres wat je van je internetprovider hebt gekregen. Het is daarnaast tevens niet toegestaan om na aanmelding het e-mailadres te wijzigen naar een gratis e-mailadres.

13. Moderators
Ben je het niet eens met een beslissing van de moderators, laat dit dan weten via MSN (Willem: info@oyop.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of Sebastiaan: span_s@hotmail.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Let op, deze accounts worden niet gecontroleerd op e-mail) of een PB aan de moderators. Open hier niet een topic over of ga in discussie in een reeds bestaand topic. Doe je dit toch, dan zal deze posting zonder pardon gedelete worden en loop je het risico een waarschuwing te krijgen. Uiteindelijk is het zo dat de moderatoren het laatste woord hebben, of je het hier nu mee eens bent of niet.

14. Sancties
Wanneer je je herhaaldelijk niet houdt aan deze regels, kun je een officiele waarschuwing krijgen. De waarschuwingen bestaan uit 4 levels. Deze zijn:

  • Level 1: Nog geen sancties. Je krijgt enkel een pm met de mededeling dat je een officiele waarschuwing hebt ontvangen.
  • Level 2: Moderen van postings. Alle postings die je doet op het forum moeten worden goedgekeurd door de moderatoren.
  • Level 3: Mute. Je krijgt een pm en je kunt niet langer berichten of polls aanmaken.
  • Level 4: Ban. Je bent gebanned.

Let op: Sommige overtredingen zullen sneller resulteren in een officiele waarschuwing dan anderen.

15. Wat een boel regels!
Als je gewoon een beetje logisch nadenkt, dan valt het allemaal best wel mee. Het is gewoon zo dat de CBB community snel groeit. Maar als iedereen nou even 5 / 10 minuutjes de tijd neemt om dit door te lezen, scheelt ons dit weer een hoop werk! Nee hoor, geintje, maar het maakt het forum in ieder geval een stuk prettiger!

<