Wie is Wie

Woensdag 04 Juli 2012 at 10:02 pm

Wie is Wie, we hopen met een nieuw initiatief jou beter te informeren wie de gebruikers van het cbb zijn. Van mensen die al jaren in canada zitten tot mensen die op het punt staan een aanvraag in te sturen tot mensen die weer terug naar huis gaan (waar dat ook mag zijn)

Wie is Wie zal een lange reeks van cbb gebruikers worden die zich aan je voorstellen!

De eerste in de reeks zijn Fred & Jackie

Wil je hier ook staan? Stuur dan een mailtje naar info@canadabb.org

Veel plezier


Wilco, Sabine, Kim en Ilana

Woensdag 07 September 2011 at 7:04 pm

In 2004 begon het bij ons te kriebelen. We wilden een andere levensstijl. Meer ruimte en natuur om ons heen en eigen baas zijn. Het kantoorleven waren we beu dus brainstormen wat we dan zouden kunnen doen. Een cottage resort in Ontario moest het gaan worden. Na 3 jaar voorbereiding en emigratieprocedure zijn we in Juli 2007 geëmigreerd naar Canada en hebben we een huis gekocht in de “country” op zo’n 40 minuten van Peterborough, een middelgrote stad in de Kawartha regio op 1,5/2 uur ten oosten van Toronto. Nee, geen cottage resort omdat we tot dan toe niets geschikts hadden kunnen vinden. De eerste maanden een beetje aan en om het huis gewerkt, genieten van de nieuwe omgeving, en in September toch maar eens kijken of we werk konden vinden. Wilco kwam weer terecht in de belastingen (na in NL al 23 jaar belastingadviseur te zijn geweest) en Sabine kon aan de slag bij (jawel) een cottage resort aan Stoney Lake, bij ons aan de overkant van de weg. Het werk van Wilco was seizoensgebonden dus eind April 2008 besloten we weer verder te zoeken naar een resort. We zijn zelfs nog naar New Brunswick getogen maar elke keer weer sloeg de rekenmachine rood uit als we ons inkomen en onze kosten gingen begroten.

Uiteindelijk hebben we de stekker er uit getrokken. Wat nu? Twijfel sloeg toe. Willen we hier wel weer voor een baas werken? Zijn we dan niet beter af in Nederland? Tegelijkertijd kwam er voor Wilco een mogelijkheid voorbij om in Nederland een fiscale interim opdracht te doen. Dus besloten wij in December 2008 (tijdelijk?)terug te gaan naar Nederland. Alles aangehouden hier in Canada en een huisje gehuurd in Nederland. Kim en Ilana, onze dochters toen 13 jaar, waren de eersten die na 3 maanden genoeg hadden van Nederland en aangaven weer terug te willen naar Canada. Ook wij zelf hadden snel door dat we ons toch meer thuis voelden in Canada. In augustus 2009 zijn Sabine, Kim en Ilana weer teruggekeerd naar Canada. Wilco volgde in oktober 2009 na voltooiing van de interim opdracht. Sabine ging weer aan de slag bij het resort en Wilco draaide weer een “income tax season”.  Om toch eigen baas te willen zijn, heeft Wilco in de zomer 2010 zijn real estate license gehaald en hij is nu sales representative voor Century21 United Realty in Peterborough. Sabine werkt nog steeds met veel plezier bij Pine Vista Resort aan Stoney Lake.

Wij hebben het hier uitstekend naar de zin. Wij wonen heerlijk en het hele gezin voelt zich erg thuis in Canada. Dit land past simpelweg goed bij ons. Je kan niets uitsluiten in het leven maar een terugkeer naar Nederland zien wij niet meer gebeuren.

We zijn te volgen op ons weblog : www.overink.blogspot.coml.

Ben je op zoek naar onroerend goed in Ontario : www.ontariorealestate.nl


Anja & Theo

Maandag 01 Augustus 2011 at 3:10 pm

Na drie jaar op ons visum gewacht te hebben hebben Theo en ik dan eindelijk in april 2009 de overstap naar Canada gemaakt. Vol ideeën en plannen, in drie jaar gaat er veel door je hoofd. Wat wisten we zeker? Theo zou zijn eenmanszaakje (software developer) in Canada voort zetten en ik zou heel wat anders gaan doen na mijn laatste baan bij een verzekeringsmaatschappij. Na een leven vol sport, de laatste jaren vooral op het organisatorische vlak en met een grote familie en vriendengroep waar ik regelmatig weekendjes weg voor regelde was bij mij het idee onstaan om 'iets' in het toerisme te gaan doen. Ook ingegeven door de vele reizen die Theo en ik gemaakt hebben leek het mij wel wat om een bed en breakfast of camping te gaan bestieren.

Lees verder!
Gijs

Maandag 18 Juli 2011 at 10:53 pm

Bentley Alberta Canada.

Onze/mijn emigratie avontuur begint in maart 2005. Na een bezoek aan de emigratie beurs besloten wij de droom om te zetten in een daadwerkelijke aanvraag. Oktober 2005 alle papieren naar Berlijn om vervolgens ergens in Juli 2007 weer eens wat te horen, namelijk een interview met het hele gezin in Berlijn. Daarna in augustus de medische keuring bij de legendarische dokter Meurs, en in oktober de paspoorten opgestuurd. Toen ook het huis te koop gezet dat duurde helaas 2,5 jaar eer het verkocht was. In oktober 2008 met het hele gezin geland en allemaal PR geworden. In die tussen liggende  periode had mijn oudste dochter al laten weten niet meer mee te gaan.

Lees verder!
Fred & Jackie

Maandag 04 Juli 2011 at 12:33 pm

SouthWest Saskatchewan,

Na een intensive orientatie reis in 2006 zijn wij in Juni 2007 aangekomen in Glenbain Saskatschewan. Nog zonder PR. Nederland heeft mij niets meer te bieden en nare ervaringen hebben mij besloten dit land zo spoedig mogelijk te verlaten. De reden dat wij gekozen hebben voor SW Saskatchewan is dat deze regio de meeste zon uren heeft van Canada. Onze farm hebben wij in December 2006 gekocht en besloten onze PR in Canada af te wachten. Dit ging niet zonder slag of stoot. Dachten wij voor eind 2007ons PR te hebben, kwamen wij van een koude kermis thuis en moesten daar nog 2 jaar op wachten. Na vele papieren omzwervingen en hulp konden we toch al die tijd legaal in Canada verblijven en onze hobbyfarm naar de zin maken.

Lees verder!